Connect with us

Terkini

Drama Menanti Senja Slot Samarinda TV3

Published

on

Sinopsis Menanti Senja

Drama Menanti Senja akan mula ditayangkan di slot Samarinda TV3 pada 17 Januari 2024. Drama ini terdiri daripada 15 episod dan boleh ditonton setiap hari Isnin hingga Khamis pada pukul 10 malam. Drama ini akan menggantikan slot yang sebelumnya diisi oleh drama “Hati Tercarik Luka” yang tamat pada 15 Januari.

Drama Menanti Senja merupakan arahan Faizal Nadxaman, penulisan skrip daripada Shaza Talib dan dikeluarkan oleh Anomali Media & Production Sdn Bhd. Beberapa pelakon-pelakon hebat yang membintangi drama ini termasuk Johan As’ari, Trisha Ooi, Faizal Hussein, Khatijah Tan, Natasya Mahyan, Kodi Rasheed, Hawra Jamalullail, Sherie Merlis, Syahmie Thsa’Qeef, dan ramai lagi.

Sinopsis Drama Menanti Senja

Dalam drama “Menanti Senja”, mengisahkan tentang Syurki, seorang yang menjalani kehidupan sederhana. Bagi Syurki, kebahagiaan sejati dirasakannya setelah ia berkahwin dengan Sarah. Mereka telah diberi anugerah dengan kehadiran seorang anak perempuan yang diberi nama Suhana, yang menjadikan kebahagiaan mereka semakin sempurna.

Namun sayangnya, perkahwinan mereka tidak direstui oleh ayah Sarah, iaitu Kamal. Kamal telah meminta Syukri untuk bekerja di kilangnya, tetapi sebenarnya dia ingin menyusahkan Syukri.

Syukri menghadapi kesulitan di tempat kerjanya. dia dituduh tanpa sebab sebagai pihak yang bertanggungjawab untuk sebuah kes pecah amanah. Akibatnya, dia dihukum penjara. Sarah pun tertekan dengan situasi ini. Kamal pula menggunakan peluang ini untuk mempengaruhi pikiran anak perempuannya.

Mampukah mereka mengatasi segala rintangan dan mencapai kebahagiaan? Apakah kesudahan nasib Syukri?

Pelakon dan Watak

  • Faizal Hussein sebagai Kamal
  • Johan As’ari sebagai Syukri
  • Trisha Ooi sebagai Sarah Adlina
  • Hawra Jamalullai sebagai Suhana
  • Kodi Rasheed sebagai Zaki
  • Khatijah Tan sebagai Che Som
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending