Connect with us

Terkini

“Bumi pun bergerak, bulan pun bergerak, roket bergerak, macamana nak landing.”- Suhaimi Saad

Published

on

Di dalam sebuah live yang dikendailkan oleh Suhaimi Saad di Tiktok. Orang bertanya pendapat beliau berkenaan manusia ke bulan.

SuhaimiSaad memberitahu bahawa dia tidak percaya dan beliau mengeluarkan hujah-hujahnya, antara beliau menyembut kelajuan bulan , bumi adalah sangat laju dan mustahil bulan nak landing.

Anda boleh melihat dan menonton video berkenaan di bawah ini.

Respon Netizen Berkenaan Video ini

Berikut pula adalah respon dan komen netizen berkenaan video ini.

Daya inertia la beb… ko naik bullet train.. ko dok dalam tu stabil je.. kalau berdiri pun tak tercampak… gi belajar sains tingkatan 1 dulu…

bumi kn besaq, berputaq smpai tak terasa laa.. yg tak leh brain dia kata kapal terbang, fly atas bumi bukan dlm bumi.. jadi kapal yerbang tu kena kejar bumi sbb bumi bergerak..bang, awak nk g kedai depan rumah pon naik kereta/moto.. knpa tak tggu kat rumah je bila bumi berputar smpai kedai mai betul2 depan rumah

Antaranya adalah;

Bang… Ko dok dlm kereta, kereta tu gerak ko tak tertinggal lak kat blkg kan? Apasal ikit skali kereta gerak?

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending