Connect with us

Terkini

[Video] Serpihan Cahaya dan Bunyi Dentuman Kuat di Kuching Sarawak Malam Tadi. Ini Penjelasannya

Published

on

Beberapa orang di Kuching Sarawak terdengar bunyi dentuman dan juga ada yang berjaya merakam pergerakan serpihan cahaya di langit seakan tahi bintang.

Setelah dikaji, rupanya ianya adalah serpihan sampah roket China yang jatuh berhampiran Kuching.

Sehubungan dengan itu kepada sesiapa yang menjumpai serpihan tersebut diminta supaya menjauhinya kerana ianya mempunyai radiasi yang berbahaya kepada manusia.

Video yang sempat dirakam adalah seperti di bawah ini:

====================

Dipetik dari page Mat Geo

Sampah roket China jatuh di Sarawak dari arah barat daya dalam node orbit mendaki. Laman Youtube yang melaporkan ini secara live memeinta penduduk Sarawak yang terjumpa sisa ini agar menjauhinya demi kesihatan kerana ia terdapat radiasi radioaktif bersamanya.

llllooojkhjkjh jhuhiuh uihuihihi

Sementara itu terdapat goresan awan panjang dipercayai sisa wap air terbentuk dari haba panasnya di atas Kuching atau mungkin sekali ia berkecai di situ kerana penduduk Kuching telah dilaporkan mendengar letupannya sejam lalu.

j j jjhjk jkkhk u78y 8 y7i98

Letupan yang kuat didengari ialah apabila jasad logam terbakar itu menembusi atmosfera basah yang tumpat dan sisa dipercayai mungkin jatuh di jalur wilayah di antara Bekenu – Miri – Negara Brunei – Limbang – Lawas – Beaufort dan bahagian selatan Pantai Barat Sabah.

uuhiuh iu. iu8 89 9 89u 0. 09u0u- ggg igiu

Saluran Youtube tersebut boleh diikuti di sini :

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending