Connect with us

Terkini

“Biasa air teh, ini kopi pula”- Video memaparkan air yang dikeluarkan di Kelantan berwarna Hitam Pekat Undang rasa kecewa rakyat Kelantan

Published

on

Kelantan adalah negeri yanng mempunyai masalah air tidak pernah selesai dari dahulu. Antara masalah yang sering berlaku adalah ketiadaan air, tekanan air tidak mencukupi, air yang dikeluarkan tidak bersih.

Air yang dikluearkan tidak bersih pula terdapat pelabagai jenis. Ada yang seakan teh susu, ada juga seakan berwarna seperti air milo.

Air keruh
Air yang keluar dari paip di sinki dapur.
berwarna seakan teh susu

Namun, terbaru satu video yang dikongsikan oleh sebuah page yang bernama “Anak Kelantan”. Ianya memaparkan air yang keluar dari paip adalah berwarna hitam pekat seakan dakwat yang amat pekat.

Antara komen para netizen khususnya rakyat Kelantan;

“Ambo lebih memilih untuk masuk sorga banding bising tentang isu air – Walaun dun Panchor”

“air umoh ambo bersih..kdg² jh keruh sikit tp nk minum tu x gamok jugok..tiap hri kno tadah dlm tong. kul 12 mlm kul 1 pgi time ore tido bru lh tubik..mmg jadual air gtu doh dehh”

“Mugo wana ijau tu rasonyo Algae@sejenis mikrob, kalu demo ghi ke Cheng mai Thailand demo pero secara besar besaran dijadikan jus&capsul, kito pakat beli disebut jus Alfalfa sebagai suplemen untuk kesihatan.”

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending