Connect with us

Terkini

Bella Astillah Menjual Kuih Raya Sepanjang Bulan Ramadan

Published

on

Bella Astillah jual kuih raya

Walaupun sibuk dengan kerjaya sebagai pelakon dan penyanyi, Bella Astillah memulakan bisnes menjual beberapa jenis kuih raya sepanjang bulan Ramadan tahun ini.

Dayang Ara Nabellah Awang Astillah atau lebih dikenali sebagai Bella Astilah mengatakan bahawa kesemua jenis kuih yang akan dijualnya adalah merupakan hasil turun temurun keluarganya.

“Saya memang suka buat kuih raya sejak kecil jadi tahun ini saya akan bisnes kuih raya. Saya buat semuanya dari air tangan sendiri tetapi mungkin bukan dalam kuantiti yang banyak.”

“Antara jenis kuih yang saya buat ialah ada red velvet cookies dan batang buruk resipi sendiri yang sangat popular di Sabah dan berbeza seperti batang buruk di sini (Semenanjung).” Katanya.

Pada masa yang sama, Bella juga menyatakan bahawa walaupun dia masih bekerja sebagai artis sepanjang bulan Ramadan ini, dia juga ingin meluangkan lebih banyak masa bersama anak-anaknya.

“Kerja memang ada tetapi saya pun nak luangkan masa dengan anak. Persiapan raya lagi dan paling takut kalau dilakukan ‘last minute’. Kelam kabut, boleh pening dan demam dibuatnya.” Katanya.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending