Connect with us

Terkini

The Masked Singer : Yusry Tak Sangka Bertahan Sampai Suku Akhir

Published

on

yusry the masked singer

Datuk Yusry Abdul Halim, penyanyi dan pengarah yang berada di balik kostum Maskot Musang telah tersingkir dalam peringkat suku akhir program The Masked Singer musim keempat. Beliau dikeluarkan selepas membawakan lagu “Warisan Wanita Terakhir,” yang pada mulanya dinyanyikan oleh Teacher’s Pet.

Yusry menyatakan program itu hanya suka-suka dan bersifat komedi ringan, Yusry gembira apabila dapat keluar dari zon selesanya selama ini.

The masked singer

“Apabila menyertai The Masked Singer ini, saya memang tahu pertandingan ini sekadar suka-suka saja. Ibarat sekadar ‘test market’ dan seronok saja.

“Saya meletakkan sasaran saya hanya akan bertahan sehingga ke minggu keempat saja. Jangan tanya kenapa, cuma naluri saya mengatakan saya bertahan sehingga minggu keempat.

“Tapi selepas minggu keempat, sambung minggu kelima, minggu keenam dan akhirnya masuk ke minggu ke tujuh. Jadi saya menyifatkan apa yang berlaku ini sebagai rezeki.”

“Yang penting saya berpuas hati dapat membawakan pelbagai genre lagu, ada yang balada, ada rock dan rap. Mungkin ada yang beranggapan saya sudah biasa rap, sedangkan selama ini yang rap ketika bersama KRU adalah Norman dan Edry,” Katanya

Walaupun tidak berjaya mara ke peringkat akhir, Yusry tetap berasa puas kerana dapat memberikan yang terbaik sepanjang pertandingan.

Selain itu, antara maskot-maskot yang masih meneruskan perjuangan adalah Sang Kancil, Roti John, Mat Helang, Teratai, Bunga Matahari, dan Biskut Aiskrim

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending