Connect with us

Terkini

Biodata Dan Latar Belakang Kaka Azraff

Published

on

Biodata Kaka Azraff

Nor Atiqa Noor Azraff atau lebih dikenali sebagai Kaka Azraff merupakan seorang wanita yang memiliki bakat sebagai penyanyi, pelakon, dan pengacara di Malaysia. Beliau lahir pada 20 Mei 1989 di Klang Selangor, Malaysia.

Seperti yang kita sedia maklum, kaka azraff juga merupakan anak saudara kepada penyanyi rock wanita terkenal iaitu Ella. Namun begitu, beliau tidak mahu bergantung pada populariti wanita tersebut sebaliknya dia ingin membangun nama sendiri dengan kemahiran dan usaha sendiri.

Pada tahun 2012, Kaka mulai dikenali melalui lagu “Bawaku Pergi,” yang dinyanyikannya bersama Zizan Razak. Kolaborasi lagu ini berhasil meraih populariti dan menarik perhatian peminat di Malaysia. Selain itu, lagu ini merupakan karya ciptaan Malique. Meskipun terdapat kontroversi seputar lirik lagu tersebut, namun ia tetap mendapat sambutan positif dari peminat.

Bukan itu sahaja, Kaka juga turut mengambil bahagian dalam program Fear Factor Selebriti Malaysia musim ke-2 pada tahun 2012. Beliau membentuk pasangan bersama Johan As’ari. Malangnya, mereka tersingkir pada episod ke-10, dan rancangan ini dikendalikan oleh Aaron Aziz.

Beliau juga pernah merakamkan beberapa single seperti Bawaku Pergi (bersama Zizan Razak), Infiniti Cinta (bersama Zizan Razak), Terpulanglah, Perjalanan (bersama Sleeq), Bukan Hal Aku (bersama Sleeq), Levitasi  (bersama Fynn Jamal & Zizi Kirana), Terima Kasih, Ada Jalannya (bersama Awi Rafael), dan banyak lagi. Selain itu, beliau juga pernah membintangi filem dan drama.

Pada 14 Disember 2018, Kaka rasmi menjadi isteri kepada ahli perniagaan, Adam Azriff, dalam satu ikatan perkahwinan yang disempurnakan dengan sekali lafaz. Pada tahun 2019, Kaka dan suaminya gembira menyambut kelahiran seorang anak lelaki yang diberi nama Aslan. Pada tahun 2021, berita bahagia tersebar yang mengatakan Kaka kini tengah mengandung anak kedua.

Secara keseluruhannya, Kaka Azraff ialah seorang artis Malaysia yang amat berbakat dan bersungguh-sungguh dalam kerjayanya, terlibat dalam pelbagai bidang termasuk nyanyian, lakonan, dan pengacaraan.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending