Connect with us

Terkini

Senarai Filem Melayu Terbaru Disember 2023

Published

on

Senarai Filem Bulan Disember 2023

Dalam artikel ini, kami ingin berkongsi senarai filem Melayu yang ditayangkan pada Disember 2023 kepada semua pembaca. Bagi peminat filem Melayu, tentunya anda tidak sabar untuk mengetahui filem-filem menarik yang ditayangkan pada bulan tersebut.

Antara filem-filem yang ditayangkan pada bulan disember 2023 adalah:

1. Syif Malam

Filem “Syif Malam” adalah arahan oleh Faris Anuar dan diterbitkan oleh Empire Film Solution Sdn Bhd serta Thinkerbell Studios Sdn Bhd. Ceritanya mengisahkan peristiwa mistik di dalam satu bangunan yang dialami oleh pekerja yang terpaksa bekerja hingga lewat malam.

Filem ini ditayangkan pada 7 Disember 2023.

Syif malam

2. The Lord Musang King

Filem ini diarahkan oleh Lee Moon Ho dan diterajui oleh Yusuf Bahrin. Selain itu, filem ini melibatkan beberapa pelakon dari Korea Selatan kerana ia merupakan hasil kolaborasi antara Malaysia dan Korea Selatan yang pertama.

Filem ini ditayangkan di pawagan pada 21 Disember 2023.

The lord musang king

3. Syaitan Munafik

Filem “Syaitan Munafik” ini diarahkan oleh Allahyarham Majed Salleh dan menampilkan beberapa pelakon termasuk Allahyarham Ashraf Sinclair.

Filem Syaitan Munafik ditayangkan di pawagam pada 21 Disember 2023.

syaitan munafik

4. Sayu Yang Syukur

Filem ini diarahkan oleh Dato’ Aaron Aziz dan dibintangi oleh Arja Lee, Nora Danish, serta Dato’ Aaron Aziz sendiri bersama pelakon lain. Cerita ini mengisahkan mengenai konflik cinta di antara tiga watak utama iaitu Liana, Jefri, dan Qudaim.

Filem Sayu Yang Syukur ditayangkan di pawagam mulai 28 Disember 2023.

Sayu yang syukur
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending