Connect with us

Terkini

Lagu Terbaru Shila Amzah Kisah Dengan Bekas Suami

Published

on

Shila Amzah baru sahaja merilis lagu terbaru beliau yang bertajuk Jauh Hati. Katanya ianya adalah pengalaman beliau yang pernah mendirikan rumah tangga dan kisah pahit yang beliau alami semasa menjadi seorang isteri.

Menariknya, lagu ciptaan sepenuhnya oleh Nur Shahila Amir Amzah, 32, itu menceritakan mengenai kisah hidupnya yang dilalui bersama bekas suami, Haris Idraki.

Malah dedah Shila, lirik lagu tersebut dihasilkan sehari sebelum dia dan anaknya keluar daripada kediaman yang didiami bersama Haris kira-kira setahun yang lalu.
Jauh Hati mengisahkan bekas suami

“Lirik dan melodi lagu Jauh Hati saya buat sehari sebelum saya dan anak keluar daripada rumah yang kami (Shila dan Haris) tinggal bersama.

artikel lain: Cara Daftar KWSP.

“Kalau diamati lirik lagu ini, saya tidak menafikan ia menceritakan mengenai kisah hidup saya. Ia mengisahkan kisah peribadi saya pada ketika itu bersama dia (bekas suami).

“Walaupun dah lama berlalu, saya masih tetap juga boleh rasa keperitannya,” ujarnya.

Shila berkata demikian ketika ditemui pada sidang media pelancaran lagu Jauh Hati bertempat di Royale Chulan Hotel, Kuala Lumpur pada Jumaat.
Bekas suami patut bangga

Dalam pada itu, bekas bintang Gegar Vaganza 9 itu menjelaskan, bekas suami seharusnya berasa bangga apabila kisah perkongsian hidup mereka berdua diceritakan dalam sebuah lagu.

“Saya tahu dia macam mana, mustahil dia nak rasa tak puas hati dengan saya.

“Kalau dia tahu lagu ini saya tulis berkenaan dengan kisah hidup bersama dia, dia patut rasa bangga. Sebab siapa je nak tulis lagu pasal dia.

“Saya sangat terbuka dan tidak lagi berasa takut. Saya tahu dia memahami diri saya yang suka menulis,” tambahnya.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending